NANOTECHNOLÓGIÁVAL A BETEGSÉGEK TERJEDÉSÉNEK ENYHÍTÉSE ÉRDEKÉBEN

PREVENTÍV VÉDELEM: A MEGFERTŐZŐDÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE

A nagyforgalmú zárt terek kifejezetten alkalmasak a betegségek terjedésére. Ha egy óvodai csoportban vagy egy általános iskolás osztályában fertőző betegség üti fel a fejét, az biztosan végig járja a gyermekeket, kellemetlen napokat okozva ezzel a betegséggel küszködő gyermek családjának. Ha egy vállalat munkatársai „körbefertőzik” egymást, akkor a dolgozók egy része táppénzre kényszerül, emiatt kiesik számos fontos munkaóra, mely később komoly gazdasági kár formájában jelentkezhet a társaság eredményénél. Még drasztikusabb a kép a kórházak esetében, hiszen az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kiemelt helyet foglalnak el kórházi halálozások vonatkozásában.

Az FN NANO funkcionális bevonatok egészségesebb levegőt biztosítanak a nagyforgalmú közösségi helyiségekben, kórházakban, iskolákban és irodákban, valamint biztonságosabb környezetet teremtenek az otthonainkban. Az FN NANO új, innovatív technológiája a belső terekben radikálisan csökkenti a vírusok, baktériumok jelenlétét, ezáltal csökkentve a megfertőződés kockázatát, tisztítja a levegőt az immunrendszert megterhelő szagoktól, veszélyes anyagoktól és allergénektől.

Minél nagyobb az emberi jelenlét egy helyiségben, annál magasabb a mikroorganizmusok koncentrációja is, melyhez minden ember – bár eltérő mértékben, de – hozzájárul. Minél nagyobb a kórokozó mikroorganizmusok koncentrációja egy területen, annál nagyobb a megfertőződés kockázata. Természetesen a megfertőződés a jelenlévő kórokozók dózisa mellett függ az egyének immunrendszerétől is.

Az épületek belső tereiben belélegzett levegő nagy mennyiségű allergén- és számos veszélyes, idegen anyagot tartalmaz. Ezek felszabadulhatnak a festékekből, műanyagokból, textilekből, bútorokból, valamint tisztító és fertőtlenítő szerekből egyaránt. Ha az épület rendelkezik légkondicionálóval, akkor a levegő baktériumoktól és penészektől szennyeződik, melyek belélegzése rendkívül veszélyes. Minél nagyobb dózisban vannak jelen a szervezetünkre károsan ható anyagok, annál nagyobb az immunrendszerünk kitettsége, így a megbetegedés és a legyengülés kockázata.

Hol fontos leginkább a preventív védekezés?

 • Korházak, egészségügyi intézmények, idősotthonok
 • Iskolák, óvodák, felsőoktatási intézmények
 • Közösségi terek, közintézmények
 • Bevásárlóközpontok, benzinkutak, üzletek
 • Irodaházak, beltéri munkahelyek
 • Lakások, otthonok, házak

Az FN Nano beltéri termékei egyidejűleg teszik lehetővé a fertőzések kockázatának preventív csökkentését, valamint a belső terek hatékony, energiaköltség-mentes levegőtisztítását és szagmentesítését.

Az FN® NANO bevonatok alkalmazásának előnyei a preventív egészségvédelem, a beltéri levegőtisztítás és a kellemetlen szaganyagok eltávolítása területén:

 • Hatékony, preventív antimikrobiális védelmet biztosít a beltéri felületek számára,
 • Megakadályozza a vírusok és a baktériumok lerakódását és elszaporodását a kezelt felületeken, jelentősen csökkenti a fertőzések terjedésének kockázatát,
 • Tiszta környezetet biztosít allergiás- és asztmatikus betegségben szenvedők számára,
 • Fotokatalitikus hatása révén hatékonyan tisztítja a levegőt, jelentősen csökkenti az abban lévő szerves és szervetlen anyagok koncentrációját,
 • Megtisztítja a levegőt az abban található szaganyagoktól.

UV-A MEGVILÁGÍTÁS BELTÉREN

Beltéren az FN® NANO bevonatok hatékony működéséhez a megfelelő UV-A megvilágítás szükséges, amelyet Társaságunk – partnerein keresztül – a felhasználó rendelkezésére bocsájt.

Kapcsolódó termékek

FN1 – Hatékony felületvédelem
FN2 – Multifunkciós levegő tisztító