FN AQUA AZ AKVÁRIUMTISZTÍTÁSBAN

A videóban jól látható, hogy egy hónapos működés alatt milyen eredményt ér el az FN Aqua a nem kezelt akváriumhoz képest.

FN AQUA – ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

Az FN AQUA egy víz alapú szuszpenzió. A szuszpenzióban lévő anyagok hatékonyan fizikai úton megakadályozzák a vízben lévő nemkívánatos anyagok elszaporodását. A termék a víz kezelésére használt kémiai eszközök csökkenését szolgálja a medencék karbantartásakor. Használata engedélyezett a kémiai eszközökkel, és aktív oxigénnel (ózonnal) is. A termék hatékonyságát a rendszeres karbantartás növeli.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK: használható kültéri nyitott medencék, vagy olyan nyitható tetejű medencék esetében, ahová a napfény be tud hatolni. Homokszűrős zárt medencék esetében is működik. Beltéri medencék, kerti tavak, akváriumok esetében UV-A megvilágítás szükséges.

ALKALMAZÁSI ELJÁRÁSOK: Az FNA egy olyan koncentrált szuszpenzió, melyet vízzel 1:10 arányban kell hígítani.

ADAGOLÁSI JAVASLAT: 1) Az első „sokkoló” tisztítás alkalmával a már „bezöldült” vízhez 1 liter / 10-20 m3 arányban adjunk hozzá FNA-t. 2) A folyamatos karbantartás alkalmával a cél a kémiai anyagok csökkentése a medence vizében. Ebben az esetben 0,1 liter FNA-t öntsünk 20 m3 vízbe (5 ml FNA / m3), ezt az előírt mennyiséget 7-14 napos intervallumokban ismételjük meg a medence vizének állapotától függően.

A SZUSZPENZIÓ ELŐKÉSZÍTÉSE: 1) Alaposan rázza fel az FNA flakont (1 percig). 2) A szükséges mennyiséget öntsünk ki egy nagyobb edénybe, ahol alkalmas eszközzel (pl.: botmixer) tökéletesen elkeverjük. 3) Az FNA hígítása: a tökéletesen felkevert FNA-t 1:10 mennyiségben lassan és egyenletesen adjuk hozzá a további hígításhoz előkészített vödör vízhez. Közben végig ügyeljünk a folyamatos keverésre.

HÍGÍTOTT FNA HASZNÁLATA KIKAPCSOLT SZŰRŐK ESETÉN: Első használat, vagy zavaros víz esetén javasolt, a medence alján lévő szennyeződés eltávolítása. Az FNA-t egy kézi permetezővel egyenletesen szórjuk a medence vizére, hagyjuk 2-3 órán keresztül állni, eközben érje a napsugárzás vagy beltéren mesterséges UV-A fény. Ezután kapcsoljuk be a szűrést.

BEKAPCSOLT SZŰRŐK ESETÉN: fokozatosan öntsük az FNA-t arra a helyre, ahol a szűrt víz a medencébe áramlik. Ha a víz áramlása nem biztosítaná a szuszpenzió elkeveredését a medence teljes területén, akkor ajánlott az FNA-t kikapcsolt szűrővel alkalmazni a már fentebb említett módon (permetezés).

VEGYI ANYAGOK HASZNÁLATA ESETÉN: Abban az esetben, amikor a medence vize kezd „keménnyé” válni, s megjelennek benne a mikroorganizmusok, azonnal további adag FNA-t kell használni. Ha ezen alkalmazás ellenére is túl sok mikroorganizmus maradna, akkor kémiai eszközökkel kell helyreállítani a szükséges vízminőséget. A medence vizének rendszeres karbantartása FNA-val, jelentősen csökkenti a vegyi anyagok használatának szükségességét. A maximális hatásfok elérése érdekében ajánljuk a medence falának FN NANO termékkel való kifestését is.

A tisztító funkció egyértelmű

Az alábbi képeken bemutatjuk az FN Aqua hatását egy frissen telepített akvárium esetén. December elsején zavaros víz látható a friss telepítésnek köszönhetően – a víz megnyugszik pár nap alatt. Két hét múlva, december 14-én már óriási különbséget tapasztalunk, az FN Aqua-val kezelt víz tiszta, átlátszó, algamentes, ellentétben a nem kezelt akváriummal, ahol jócskán beindult az algásodás folyamata. Az FN Aqua vegyszermentesen tisztítja a vizet, az élőlények (halak és növények) megfelelő életkörülményének fenntartása mellett.

Az FN AQUA hatása 14 nap után:

FN Aqua