GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Utóbbi. Az FN® NANO egy szervesen fejlődő tudományterület egyik legújabb terméke. A szabadalom része a nanokristályok precíz szerkezete, mely a konkurens termékekhez képest akár 50-szer erősebb fotokatalitikus hatást eredményez. Az FN® NANO működését számos tudományos kísérlet, többek közt amerikai tudományos laborok és a Cseh Tudományos Akadémia hivatalosan is igazolta a vonatkozó tanúsítványokat a weblapunkon elérhetők.

Az FN® NANO alkalmazásával háromszoros szinten erősítjük a mindennapi életünkben egyre fontosabb tényezőt: a prevenciót. Egyrészt a termékcsalád használatával mérhetően, akár 30-35% -al tudjuk csökkenteni a zárt térben történő megfertőződés veszélyét. Másrészt a preventív szemlélet érvényesül akkor is, amikor az FN® NANO légtisztító hatását említjük, hiszen a kezelt felület érdemben bontja a levegőben terjengő károsanyagokat, a hatás hasonló a fa ültetéshez – érdemes belegondolni, hogy ez milyen fontos egy erősen szennyezett nagyváros esetében. A harmadik megelőző hatása az FN® NANO termékcsaládnak a felületvédelem, hiszen használatával a kezelt felület megőrzi állagát, színkonzisztenciáját, nem telepednek meg a mikroorganizmusok, a penész, a moha és a gombák. A fotokatalitikus hatás nyomán a felület öntisztulóvá válik, mely hosszú távon megelőzi a nemkívánatos kiadásokat.

Ma az emberi tudomás szerint nincs olyan hatásos szer, alkalmazás, mely teljeskörű védelmet biztosít a vírusoktól, nincs ez máshogy az FN® NANO esetében sem. Az FN® NANO termékek beltéri használata esetén mérhetően, 30-35%-al csökken a beltéri megfertőződés esélye. Az FN® NANO-val kezelt felület semlegesíti, lebontja a vírusokat, baktériumokat, mikroorganizmusokat. Egyértelműen kijelenthető, hogy az FN® NANO által kezelt helyiség tisztább, frissebb, vírusmentesebb, antibakteriálisabb.

Igen, az FN® NANO innovatív bevonatok környezetsemleges, környezetbarát termékek, nem tartalmaznak szerves összetevőket és nem bocsátanak ki nemkívánatos vegyi anyagokat. Az FN® NANO természetes összetevői számos, más iparágban is bevett alapanyagok.

Számos tudományos kutatás kimutatta, hogy a nano méretű kristályoknak nincs semmilyen negatív hatása az emberi szervezetre, a környezetre. Az FN® termékek beönthetők a vízbe, mellette az élővilág zavartalanul él.

A felhordott bevonaton a fotokatalitikus hatást az UV-A sugarak aktiválják, ez által produkál az FN® NANO kiemelten hatékony védő- és öntisztító tulajdonságokat. Kültéren a nap energiája biztosítja az UV-A sugarakat derült és borult égbolt esetén egyaránt elegendő mennyiségben. Beltérre nem, vagy csak csekély mértékben jut be a nap UV sugara, ezért a fotokatalízishez elegendő mértékében mesterségesen kell biztosítani az elegendő UV-A mennyiséget. Ezt az UV-A-t kibocsájtó lámpákkal tehetjük meg, az ideális UV-A hullámhossza 365 nm. A megvilágításról, lámpákról a weboldalunkon talál részletesebb információt.

Az UV-A fény a napból jövő természetes sugárzás, mely a szemmel nem látható ultraibolya tartományban található. A napozás és a szolárium használata során magas UV-A és UV-B sugárzás éri a bőrt, mely káros hatást fejthet ki. Az FN® NANO fotokatalitikus hatásának kifejtéséhez elegendő az elenyésző UV-A mennyiség, 0,2 W / m2. Az UV-A-t kibocsájtó lámpákat a kezelt felületre, a falak magasan lévő részeire és a plafonra kell irányítani, valamint alulról árnyékolást kialakítani, így az UV-A fény csak a kezelt felület felé hat. A helyes alkalmazás által az UV-A fény ereje szemmagasság felett is 0,0 W/m2 lesz, mely ilyenformán zéró hatással van az emberi szervezetre.

Az FN® NANO a felhordás után eltelt 24 órától kezdi meg a működését. A fotokatalitikus hatás a megfelelő UV-A mennyiség mellett aktiválódik, mely kültéren nappal, beltéren az UV fényt kibocsájtó lámpák bekapcsolása esetén érhető el. Ezután az FN® NANO megkezdi multifunkciós működését: öntisztulás, antibakteriális- és szagtalanító hatás, levegőtisztítás.

A megfelelő hatáshoz kültéren elegendő a napsütéses órák száma, beltéren célszerű napi többszöri (3-4 alkalom) 20 perces mesterséges megvilágítás alkalmazása. Beltéren természetesen a nap nagy részében éghet az UV-A lámpa, így biztosítva lesz a folyamatos aktív hatás.

A fotokatalízist generáló titánium-dioxid (TiO2 ) katalizátor szerepben van jelen. Ez azt jelenti, hogy a folyamat lejátszódása során a TiO2 nem használódik, nem fogy el. A TiO2 csakis a természetes, fizikai erózió hatására tud megfogyatkozni.