A KÖRNYEZET VÉDELMÉBEN

TISZTÍTSUK MEG A VÁROSI LEVEGŐT!

A gazdaság rohamos fejlődésének sajnálatos következménye a környezetszennyezés. E globális problémakörben kiemelkedik a levegő- és a víztisztaság megőrzésének igénye. A károsanyag kibocsátás fő gócpontjai a magas lakosságszámú városok, melyek rengeteg személygépjárművel és gyárral járulnak hozzá a levegő szennyezéséhez.

Napjainkban tudósok százezrei dolgoznak olyan megoldásokon, amelyek ezen károsanyag kibocsájtást szeretnék a lehető legteljesebb módon semlegesíteni, kompenzálni, ezáltal az emberiség ökológiai lábnyomát csökkenteni. Ezen megoldások közül az egyik az innovatív, nanotechnológiás fotokatalitikus rendszerek megjelenése volt, amely egyidejűleg teszi lehetővé a hatékony, energiaköltség-mentes levegőtisztítást és az épített környezet preventív homlokzatvédelmét.

Az FN® NANO termékcsalád megjelenésével elérhető közelségbe került a városi levegő érdemi megtisztítása csupán egy felületkezeléssel (voltaképpen festéssel), hiszen egy FN Nano-val kezelt, átlagos méretű belvárosi, utcafronti homlokzat megközelítőleg évi 35 személyautó éves károsanyag kibocsájtását semlegesíti.

Kíváncsi arra, mennyi károsanyagot semlegesít az FN Nano?

Az FN NANO megtisztítja a szennyezett városi levegőt. Nézze meg, milyen környezetpozitív hatása van az FN Nano-val kezelt homlokzatnak egy nagyváros forgalmas útján. Használja a légtisztító kalkulátorunkat.

Légtisztító kalkulátor

A LÉGSZENNYEZÉS KÁROS HATÁSA

A levegőszennyezés leggyakrabban közzétett mutatója az úgynevezett levegőben szálló por koncentrációja. A levegőben szálló por részecskéit különféle szerves és szervetlen vegyi anyagok vonják be. A szennyezett levegő azonban nemcsak porszemcséket tartalmaz, hanem különféle (gyakran nagyon veszélyes mérgező és rákkeltő) vegyi anyagok szabad molekuláit is.

A szennyezett levegő negatív hatással van a környezetre és az emberi egészségre. A szennyezett levegő erősen megterheli az emberi szervezetet és gyengíti az immunrendszert, hosszú távon számos betegség kiváltó oka lehet (asztma, szemirritáció, fejfájás, rák). A legkiszolgáltatottabb csoportok közé tartoznak a kisgyermekek, a krónikus betegek, az immunhiányos betegek, valamint az idősek.

 

INNOVÁCIÓ

Az FN® NANO titka a hatékonyságában rejlik, melyet a nanorészecskék szerkezete és elhelyezkedése, valamint a kötőanyaggal való kapcsolatuk adja – mely a szabadalmi védjegy része. Az FN® technológiával bevont felület 1 m2-en megközelítőleg 500 m2-nyi felületnek megfelelő nano-kristályos felületet képez. A nano méretű TiO2 kristályok félvezetőként működnek, így a fény energiáját elektrokémiai energiává alakítják, amely hatékonyan képes megakadályozni a mikroorganizmusok felhalmozódását.

UV-A kültéren

Az FN® NANO bevonatok működéséhez UV-A fény megléte szükséges, kültéren a nap természetes sugárzásával biztosítja a megfelelő mennyiséget.

Kapcsolódó termékek

FN1 – Hatékony felületvédelem
FN2 – Multifunkciós levegő tisztító