LEVEGŐBEN IS TERJED A KORONAVÍRUS?

A Clinical Infectious Diseases Oxford nevű tudományos folyóiratban megjelent cikkben több mint 200 nemzetközi hírű tudós szólította fel a WHO-t (Egészségügyi Világszervezet), hogy ismerje el a Covid-19 betegség levegőben való terjedésének a lehetőségét.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) egyik friss, a koronavírus terjedéséről szóló ajánlásában ismerte el hivatalosan is azt, amit a világ aeroszol-szakértői már a nyár óta egyre hangosabban követelnek: a koronavírus a levegőben is terjed.

>> A cikk alján bemutatjuk, hogy az FN NANO fotokatalitikus bevonatok miként képesek csökkenteni a zárt térben történő megfertőződést. <<

A CDC közleményében (többek közt):

Egyes fertőzések kis cseppekben és részecskékben is terjedhetnek, amik percekig vagy akár órákig is elidőzhetnek a levegőben. Ezek a vírusok képesek megfertőzni azokat az embereket is, akik távolabb vannak a fertőzöttől. Egy zárt térben még azután is képes fertőzni a fertőzött személy, hogy elhagyta a helyiséget, hiszen a levegőbe kijutott, kilélegzett részecskéknek egy másik személy általi belégzése újabb fertőzést tud generálni.

Ezt a fajta terjedést légi úton terjedő fertőzésnek nevezik, fontos és hangsúlyos módja a megfertőzések, például a tuberkulózis, a kanyaró és a bárányhimlő terjedésénél.

Bizonyíték van arra, hogy bizonyos körülmények között a COVID-19-ben szenvedő emberek megfertőztek olyanokat, akik több mint 6 méterre tartózkodtak. A fertőzések zárt helyiségekben történtek, amelyek nem rendelkeztek megfelelő szellőzéssel. Kiemelt veszélyt jelent, ha a fertőzött személy erősen lélegzik, például énekel vagy testmozgást végez.

A tudósok úgy vélik, hogy ilyen körülmények között a COVID-19-ben szenvedő emberek által termelt kisebb fertőző cseppek és részecskék mennyisége elég koncentrálttá válik ahhoz, hogy a vírus más emberekre is átjusson. A fertőzöttek ugyanabban a térben voltak ugyanabban az időben, vagy röviddel azután, hogy a COVID-19-es személy távozott.

Csökkentse radikálisan a megfertőződés kockázatát: FN NANO szerepe a preventív vírusvédelemben

Az FN NANO funkcionális bevonatok egészségesebb levegőt biztosítanak a nagyforgalmú közösségi helyiségekben, kórházakban, iskolákban és irodákban, valamint biztonságosabb környezetet teremtenek az otthonainkban. Az FN NANO új, innovatív technológiája a belső terekben radikálisan csökkenti a vírusok, baktériumok jelenlétét, ezáltal csökkentve a megfertőződés kockázatát, tisztítja a levegőt az immunrendszert megterhelő szagoktól, veszélyes anyagoktól és allergénektől.

A vírusok, baktériumok, allergének, szagok stb. ellen a belső terek vonatkozásában – a légáramlásnak és az FN NANO erős hatásfokának köszönhetően – elegendő csupán a mennyezet és – ha van rá mód – a felső falfelület (180 cm felett) kezelése. Ebben az esetben az antibakteriális funkcióját az FN NANO remekül kifejti.

Az FN® NANO a fény energiájával megakadályozza a mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, algák, gombák, penészgombák) megtelepedését, elszaporodását, ezzel egyidejűleg hatékonyan lebontja a szerves anyagok széles skáláját (korom, zsíros szennyeződések, olaj, szaganyagok).

Az FN® NANO egy szervesen fejlődő tudományterület egyik legújabb terméke. A szabadalom része a titánium-dioxid nanokristályok precíz szerkezete, mely a hasonló elven működő termékekhez képest akár 50-szer erősebb fotokatalitikus hatást eredményez. Az FN® NANO működését számos tudományos kísérlet, többek közt amerikai tudományos laborok és EU-s szabványnak megfelelő hivatalos vizsgálatok is igazolták.

Tudjon meg többet az FN NANO termékekről, tájékozódjon a weboldalunkon: https://fnnano.mercordunamenti.hu/

Kezdjen hozzá Ön is a preventív védekezéshez!