FUNKCIÓ: MŰEMLÉKVÉDELEM, KÖVEK VÉDELME

Az FN NANO funkcionális bevonat a műemlék-épületekre vonatkozó valamennyi feltételnek megfelel.

A műemlékek a kulturális örökség fontos részét képezik, melyeket nemcsak a környezeti hatások és a természetes erózió, hanem az ipari hatások is jelentősen károsítanak. Az FN NANO funkcionális bevonatok hatékony és hosszú távú védelmet nyújtanak a műemlékek számára a légköri szennyeződések és a mikrobiológiai behatásokkal (gombák, algák, mohák) szemben.

Az épületekre nagyfokú veszélyt jelent a légköri szennyeződések lerakódása, melyeknek fő alkotóeleme (a városokban, valamint az ipari és a forgalomtól terhes területeken) a korom és a kátrány.

Az FN NANO funkcionális bevonatok teljesen új áttörést jelentenek a műemlékvédelem területén, hiszen az épületek felületére felvitt bevonó réteg hatékonyan és hosszú távon (7-10 éven át) többfunkciós védelmet biztosít.

Az FN NANO funkcionális bevonat a műemlék-épületekre vonatkozó valamennyi feltételnek megfelel.

Szobrok védelme

Az FN NANO funkcionális bevonat hosszútávon (7-10 éven át) megőrzi a szobor eredeti szépségét. A bevonat által létrehozott védőréteg semmilyen módon nem zavarja a szobor megjelenését, kiváló víz- és gőzáteresztő képességgel rendelkezik, szükség esetén könnyedén és biztonságosan eltávolítható az aljzat károsodása nélkül.

Az FN NANO által létrehozott felületi réteg védőbevonatként funkcionál a szobor felületén. A fotokatalitikus hatást és az FN NANO egyéb pozitív fizikai tulajdonságait felhasználva az FN NANO hatékonyan és hosszú távon akadályozza meg a szennyeződések felhalmozódását és a mikrobiális támadást (mohák, gombák, algák). Az FN NANO hatalmas előnye, hogy a védőréteg nemcsak megakadályozza a szennyeződések letapadását és elszaporodását, hanem ellehetetleníti annak behatolását az anyag mélységéig.

FN 1 Transparent:

A kövek, kőfelületek, kerámiák és más porózus szerkezetű hordozóra kifejlesztett termék az FN 1 Transparent, melynek főbb tulajdonságai az alábbiak:

  • Hatékony a gombák, algák, penészgombák és más mikroorganizmusok megtelepedése ellen.
  • Magas szintű UV-védelmet biztosít, óvja a felületet a nemkívánatos szerkezeti változásoktól, azok erodálódásától.
  • Öntisztító funkcióval rendelkezik, megvédi a felületet a levegőben lévő szennyeződések lerakódásától, amely által hosszútávú, tiszta megjelenést biztosít.
  • Magas lég- és páraáteresztő képességgel rendelkezik.
  • Fagyálló tulajdonságú, fagy hatására sem repedezik meg.
  • Kiemelten alkalmas a környezeti hatásoknak kitett betonszerkezetek védelmére.
  • Felhordható kőre, mázatlan kerámiára, betonra és más porózus szerkezetű hordozókra.
  • A kövekre jellemző színekben elérhető.

UV-A KÜLTÉREN ÉS BELTÉREN

Az FN® NANO bevonatok működéséhez UV-A fény megléte szükséges, kültéren a nap természetes sugárzásával biztosítja a megfelelő mennyiséget. Beltéren az FN® NANO bevonatok hatékony működéséhez a megfelelő UV-A megvilágítás szükséges, amelyet Társaságunk – partnerein keresztül – a felhasználó rendelkezésére bocsájt.

Az alábbi képen az FN NANO hatását látjuk a betonvédelem területén (kattintson a képre): 

A betonfelület védelme

Kapcsolódó termékek

FN1 – Hatékony felületvédelem
FN1 Transparent – A kövek védelme
FN2 – Multifunkciós levegő tisztító
FN Wood – A fafelületek tartós védelme