NANOSILVER – ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

A NANOSILVER egy speciális védőbevonat műanyag ülések, bevásárló kocsik, kilincsek, fogantyúk, polcok és pultok antimikrobiális védelmére. Megóvja a felületet a szennyeződésektől, ásványi anyagok és kalcitok lerakódásától, megakadályozza a mikroorganizmusok megtelepedését és elszaporodását a felületen.

ALKALMAZÁS:

A NANOSILVER bevonat minden egyes felhordás előtt az eredeti csomagolásban alaposan felrázandó.

A termék nem hígítható!

A felületet a felhordás előtt meg kell tisztítani a szennyeződésektől és a zsírtól.

Csak és kizárólag száraz felületre lehet felhordani. Kültéren csak abban az esetben alkalmazható, ha a felhordást követő legalább 1 óra időtartamban eső nem várható. Nem lehet felhordani forró, nap által besugárzott felületre.

Fontos, hogy a kezelt felület hőmérséklete 10 és 25 Celsius fok között legyen

A NANOSILVER bevonat felhordása történhet puha ronggyal kézzel vagy alacsony nyomáson dolgozó szóróeszközzel.

Sima, egyenletes és nagyobb felületre történő felhordásnál javasolt a bevonat felszórása. A felszórás történhet bármilyen, a kereskedelmi forgalomban kapható, elektrosztatikus elven működő festékszóró berendezéssel.

A bevonat felhordható kézzel, egy puha rongy alkalmazásával is.

A bevonatok felhordása 2 vékony rétegben történik. A fedőrétegek minden esetben keresztezzék egymást. A második réteget az első réteg megszáradása után 5 perccel szabad felvinni. A második réteg megszáradása után a kezelt felületet át kell törölni egy száraz kéztörlővel és hagyni kell legalább 30 percet polimerizálódni.

A réteg karbantartása, takarítása csak vízzel történhet. Kérjük, ne használjon vegyi anyagokat, abrazív/szemcsés anyagokat.

A korábbi kezelések megújítása az új réteg kialakításával megegyező módon történik.

A felhordás különösebb szakértelmet nem igényel, a technika néhány órás gyakorlati tréning keretében elsajátítható.

Az átlagos anyagigény (a felület típusától és a felhordás módjától függően) 30-75 ml/m2. A leggazdaságosabb felhordási mód az elektrosztatikus pisztollyal történő felhordás.

A felhasznált szerszámok, eszközök és berendezések vízzel tisztíthatók. Kérem ügyeljen arra, hogy a tisztítás a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen.