A LEGERŐSEBB FOTOKATALITIKUS BEVONAT

Az FN® NANO bevonatok a titánium-dioxid (TiO2) rendkívüli tulajdonságait használják ki, melyek új higiéniai szintet és tisztább környezetet eredményeznek.

TUDOMÁNYOS FEJLESZTÉS EREDMÉNYE

Az FN® NANO titka a hatékonyságában rejlik, akár 50-szer erősebb öntisztító hatás, mint a hasonló elven működő bevonatok esetében. A megdöbbentő különbséget a nanorészecskék szerkezete és elhelyezkedése, valamint a kötőanyaggal való kapcsolatuk adja – mely a szabadalmi védjegy része.

500-SZOROSAN MEGNÖVELT FELÜLET

Az FN® technológiával bevont felület 1 m2-en megközelítőleg 500 m2-nyi felületnek megfelelő nano-kristályos felületet képez.

NANOTECHNOLÓGIA

A nano méretű TiO2 kristályok félvezetőként működnek, így a fény energiáját elektrokémiai energiává alakítják, amely hatékonyan képes megakadályozni a mikroorganizmusok felhalmozódását.

HOSSZÚ TÁVÚ MŰKÖDÉS

A TiO2 csak katalizátorként vesz részt a fotokatalitikus folyamatban, így mennyisége az idővel nem csökken, garantáltan biztosítva a hosszú távú hatást.

A FÉNY ENERGIÁJA

AZ FN® NANO kizárólag a fény energiájával hatékonyan lebontja a szerves anyagok széles skáláját (korom, zsíros szennyeződések, olaj, szaganyagok), ezzel egyidejűleg megakadályozza a mikroorganizmusok – vírusok, baktériumok, algák, gombák, penészgombák – megtelepedését, elszaporodását.

Működési elv

  1. Kültéren a nap, beltéren a speciális lámpák UV-A sugarakat bocsájtanak ki.
  2. Az oxigén mellett a levegőben különböző szaganyagok, szerves anyagok, mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák) és szennyeződések (füst, olaj) áramlanak.
  3. Az FN® NANO-val bevont felületen rengeteg TiO2 nanokristály található.
  4. Az UV sugárzás hatására a nanokristályok energizálódnak, amelyek aktivizálják a levegőben lévő oxigént – hatalmas energia szabadul fel.
  5. A fotokatalitikus hatás miatt gyakorlatilag minden szerves anyag molekulái elsősorban víz (H2O) és szén-dioxid (CO2) molekulákká bomlanak.
  6. A folyamat a levegő megtisztulását és a vírusok, baktériumok számának jelentős csökkenését eredményezi.
FNNANO nanotechnologia