UV-A FÉNY, MEGVILÁGÍTÁS – ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

Az FN NANO bevonatok a fotokatalitikus hatását az UV-A sugarak aktiválják, ez által produkál az FN® NANO kiemelten hatékony védő- és öntisztító tulajdonságokat. Kültéren a nap energiája biztosítja az UV-A sugarakat derült és borult égbolt esetén egyaránt elegendő mennyiségben. Beltérre nem, vagy csak csekély mértékben jut be a nap UV sugara, ezért a fotokatalízishez elegendő mértékében mesterségesen kell biztosítani az elegendő UV-A mennyiséget. Ezt az UV-A-t kibocsájtó lámpákkal tehetjük meg, az ideális UV-A hullámhossza 365 nm. A megvilágításról, lámpákról a weboldalunkon talál részletesebb információt.

A megfelelő hatáshoz kültéren elegendő a napsütéses órák száma, beltéren célszerű napi többszöri (3-4 alkalom) 20 perces mesterséges megvilágítás alkalmazása. Beltéren természetesen a nap nagy részében éghet az UV-A lámpa, így biztosítva lesz a folyamatos aktív hatás.

A kompatibilis, UV-A fényt sugárzó, speciálisan az FN NANO-hoz fejlesztett magyar termékek megtekinthetők a Termékek>Megvilágítás menüpont alatt.