VÍRUSOK ELLEN IS – AZ FN NANO ÍGY BÁNIK EL A MIKROROGANIZMUSOKKAL

Az alábbi vágatlan timelapse (felgyorsított) videón a mintadarab – nekünk – jobboldali fele FN NANO bevonattal kezelt, a másik (baloldali) fele egyszerű, hagyományos festékkel lett bevonva. Jól látható, hogy az FN NANO semlegesíti a ráfújt szerves festéket, a hagyományos felülettel ellentétben. Az FN NANO fotokatalitikus, antimikrobiális (antibakteriális) hatása ugyanúgy érvényesül, ahogy az a videón történik a ráfújt festékkel.

A felvétel eredeti hossza 7 perc. Tehát ennyi idő kellett ahhoz, hogy az FN NANO eltűntesse a szennyeződést.

Az FN® NANO kizárólag a fény energiájával hatékonyan lebontja a szerves anyagok széles skáláját (korom, zsíros szennyeződések, olaj, szaganyagok), ezzel egyidejűleg megakadályozza a mikroorganizmusok – vírusok, baktériumok, algák, gombák, penészgombák – megtelepedését, elszaporodását.

Működési elv:

  • Kültéren a nap, beltéren a speciális lámpák UV-A sugarakat bocsájtanak ki.
  • Az oxigén mellett a levegőben különböző szaganyagok, szerves anyagok, mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák) és szennyeződések (füst, olaj) áramlanak.
  • Az FN® NANO-val bevont felületen rengeteg TiO2 nanokristály található.
  • Az UV sugárzás hatására a nanokristályok energizálódnak, amelyek aktivizálják a levegőben lévő oxigént – így hatalmas energia szabadul fel.
  • A fotokatalitikus hatás miatt gyakorlatilag minden szerves anyag molekulái elsősorban víz (H2O) és szén-dioxid (CO2) molekulákká bomlanak.
  • A folyamat a levegő megtisztulását és a vírusok, baktériumok számának jelentős csökkenését eredményezi.

Tudjon meg mindent az FN NANO-ról, nézzen szét a weboldalunkon.